WYSIWYG редактори за въвеждане на текст в уеб сайт страница

По подразбиране, системи за управление на съдържанието, като Drupal (които ние използваме за сайтовете, които изработваме) очакват потребителите да форматират постовете си с HTML код. Това може да бъде неудобно за членове на общността, които не са напълно запознати с HTML. Поради тази причина се инсталират редактори, който конверират форматиран текст в HTML чрез WORD подобен интерфейс.

Javascript-базирани WYSIWYG (What-You-See-Is-What-You-Get) редактори на HTML!

Редактор WYSIWYG използва умно Javascript да замени въведения текст с HTML в движение чрез интерактивен интерфейс, който позволява на потребителите да създават и формататират на своите публикации по същия начин както биха направили в типична текстообработваща програма. Не се изисква страшния HTML! Дори тези, които разбират HTML ще открият, че добрите WYSIWYG редактори предлагат бърза и удобна алтернатива за форматиране HTML.

TinyMCE

tinymce

TinyMCE са започнали живота си като Freemium проект. По това време надмина своите съперници. Добавки като ъплоудър на снимки и файлове са достъпни срещу заплащане.

От създаването му до сега основните безплатни алтернативи наваксаха и сега TinyMCE също е с напълно отворен код. Днес TinyMCE все още се радва на силна аудотория и се предоставя, като  WYSIWYG редактор  по подразбиране на изключително популярния софтуерен пакет WordPress.

CKEditor

ckeditor

CKeditor е цялостно пренаписване на FCKeditor и своя официален наследник. Това е също така най-видния и достоен конкурент TinyMCE. TinyMCE имаше забележимо предимство на работоспособност над FCKeditor, но след пренаписването на CKeditor стават равностоини.

Между другото, ако използвате Drupal, CKeditor е лесен избор. Drupal има модул за CKeditor, който  осигурява превъзходна интеграция в сравнение с други WYSIWYG редактори.

CKeditor интеграцията за Drupal, открихме за по пълна отколкото TinyMCE поради:

  • по-добра многоезична поддръжка
  • по-добра поддръжка за редактиране HTML източник
  • по-добра поддръжка за таблици, обработка на изображения, работа с медии и т.н.

Влезте в настройките на CKeditor, за да научите повече и да откриете, че CKeditor е много лесен за персонализиране. Можете да добавите бутони, премахнете бутони, да промените позициите, всичко чрез влачене и местене и най-много промяна на няколко линии на JavaScript. CKeditor е проектиран с модулност на ум, така че може да постигне много по-повече ако сте програмист.

В крайна сметка: двата редактора са приятни, но CKEditor има предимстов, особено на Drupal.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s